čtvrtek 21. února 2013

Elektronické peněženky a směnárny


K tomu aby jste mohli investovat peníze se používají tzv. elektronické peněženky.
Rovnou vám řeknu že dostat na ně peníze není poprvé moc jednoduchá záležitost, ale jakmile je tam jednou dostanete, tak už to bude hračka. Navíc pokud budete v HYIPech investovat chytře, tak nebudete muset vkládat víc než jednou. Já osobně sem vložil $2 000 jednou v roce 2011 a od té doby už nikdy. Peníze z peněženek už jen vybírám.
Takže jdeme na to. 
Elektronická peněženka je něco jako účet v bance, jen existuje pouze na internetu.
Pro získání takového účtu se stačí zdarma zaregistrovat na webových stránkách provozovatele. Stačí vyplnit osobní údaje (pro případné ověřování účtu doporučuji uvést svoje pravé údaje) a potvrdit. Když registraci ukončíte, tak vám ještě přijde email na emailovou adresu kterou uvádíte v registraci a v tom emailu bude odkaz na který budete muset kliknout pro poslední potvrzení registrace. 
Údaje k vašim účtům si rozhodně neschovávejte v nějakém souboru v počítači. Nejlepší je si vše napsat na papír, nebo do souboru který máte na flashce. Z počítače vám tyto údaje může snadno ukrást hacker.
Takže nyní na jednotlivé peněženky. 
  Elektronické Peněženky

První a nejen mnou nejpoužívanější Ewallet (elektronická peněženka) je 
Můj Favorit
Tato peněženka je pravděpodobně nejpoužívanější všemi investory. Já osobně ji používám z 60%. tato peněženka má celkem dobré zabezpečení. Pokud chcete provést platbu, tak se na účet musíte přihlásit předem zvoleným heslem, které musí obsahovat malé i velké písmena, číslici a speciální znak, jako například @$€ . Potom musíte potvrdit vstup na účet PINem a potom ještě při potvrzování platby zadáte master key (3 místné číslo). Dobré je že když vstupujete na účet z jiné IP adresy než běžně, tak se účet zablokuje, pošle vám email a ten když potvrdíte, tak vás teprve pustí dovnitř. Peníze zde můžete mít v dolarech i eurech.

Tato peněženka má stejné funkce jako Liberty reserve, jen má méně složitější přístup na účet, stačí pouze jméno a heslo. Já osobně jsem tento účet použil jen dvakrát, takže s ním moc zkušenosti nemám. Nicméně v HYIPech je administrátory používám stejně často jako Liberty Reserve.

Můj Favorit
Tato peněženka je moje druhá nejoblíbenější, jelikož na ní můžete posílat peníze přímo z bankovního účtu nebo z kreditní karty. Bohužel ale poplatky za vložení jsou vyšší. Při vkladu kreditní kartou je to 5.5% + USD1.50
Při vkladu z bankovního účtu je to4.5% + USD1.00
Nicméně se vyhnete poplatkům za směnárnu a hlavně ušetříte čas. U této peněženky si můžete nastavit sílu zabezpečení. Můžete mít 2 přístupové hesla, kontrolu IP adresy a ještě kontrolní otázku.
Parádní možnost je že si můžete od nich objednat kreditní kartu MASTERCARD, jejíž platby se vám odečítají z tohoto elektronického účtu. Hrozně se mi tato možnost líbí a v budoucnu ji určitě využiju.
Jediný problém tohoto účtu je že ho administrátoři nepoužívají tak často jako ty 2 předchozí, zřejmě to souvisí s většími nároky tohoto provozovatele, jelikož né všichni provozovatelé elektronických peněženek dovolí používat jejich službu na HYIPy.

Tato peněženka je na internetu používána spíše na nákup zboží z různých eshopů a zřídka kdy se používá v HYIPech . Co jsem o ní četl komentáře uživatelů, tak jsou na ní rozporuplné názory. Já osobně ji skoro vůbec nepoužívám, jelikož jsem četl že se už několikrát stalo že uživatelům zadržovali peníze s tím, že jde o peníze z nelegálních HYIPů. Takže na HYIPy nepoužívat, jen na případnou směnu peněz (exchange), nebo na nákup zboží, atd. Já osobně ji používám nejvíce na nákup reklamních bannerů na různých webech.

PayPal je světově nejpoužívanější elektronická peněženka vůbec. Bohužel NIKDY nepodporuje HYIPy, takže s ní nikdy nebudete moct vložit peníze do investičního programu.
Uvádím ji zde, protože jí používám na platby které se netýkají HYIPů, ale posílám si na ní pomocí směnárny/exchange peníze z HYIPů. Takže tyto peníze pak můžu použít pohodlně k nákupu na ebay, amazon, atd. Platby probíhají okamžitě. 

No takže to by bylo ode mě vše k elektronickým peněženkám. Vím že existují ještě další mnohé peněženky, ale jelikož je nepoužívám, tak se o nich nebudu zmiňovat. Tyto výše uvedené vám budou bohatě stačit.

Směnárny/Exchange
 
 Ke směnárnách vám toho osobně moc neřeknu, jelikož používám jen jednu a použil jsem ji zatím jen 3 krát. Existují i směnárny které komunikují v Češtině, stačí trochu hledat na internetu.
Můj Favorit
Tato směnárna je asi nejvíce používaná a nejvíce doporučovaná směnárna. Můžete zde převádět peníze z banky, nebo kreditní karty na jakýkoliv elektronický platební účet vás napadne a samozřejmě zase z elektronických účtů zpět na bankovní účet, nebo kreditku.
Co se mi u nich líbí je stejně jako u SolidTrustPay možnost kreditní karty MASTERCARD s kterou můžete peníze z HYIPů vybírat z jakéhokoliv bankomatu.


 Elektronická peněženka Liberty Reserve má na svých stránkách směnárny které doporučuje, klikni na odkaz výše a koukni.


 Exchange monitor
Pokud chcete prozkoumat jiné směnárny tak koukněte na Exchange monitor, který sleduje a hodnotí jednotlivé směnárny, Zde najdete velký seznam směnáren.

 

 Tak to je ode mě vše co vím o elektronických peněženkách a směnárnách. Pro nejjednodušší začátek doporučuji najít investiční program který podporuje platbu SolidTrustPay (STP) peněženkou a vložit si na ní peníze z banky, nebo kreditky. Zisky z tohoto programu můžete pak vybrat do jakékoliv peněženky, třeba Liberty Reserve. takhle přesně jsem to udělal i já ;)



3 komentáře:

  1. ... umi mi nekdo poradit jak vlozit na LR penize z karty v radech do 50 USD?
    dekuji,
    IH

    OdpovědětVymazat
  2. zdravím, tak přímo to nejde. teda pokud nemáš ověřený účet.. nedávno jsem tam možnost vložit peníze z kreditky zahlídnul, ale upřímně to nepoužívám a netuším co vše po tobě budou chtít aby jsi byl ověřený..a vůbec bych ani nedoporučoval jim dávat svoje osobní informace. budeš muste použít nějakou směnárnu.. já osobně celkem používám https://magnetic-exchange.org/?p=31599 maj celkem dobrý ceny za směnu a sou to rusáci. takže jim ten web jen tak vláda neschodí, jako třeba v USA

    OdpovědětVymazat

Do komentářu je zakázáno dávat jakýkoliv odkaz/URL adresu. Každý takový odkaz chápu jako spam a hned ho mažu.