čtvrtek 28. března 2013

Jaký zvolit ten správný HYIP ?

Dnes si řekneme na jaké 3 skupiny se programy rozdělují a které z nich jsou více či méně bezpečné.
HYIP programy se obecně dělí na :

Short-Term (krátkodobé):  

Tyto programy slibují návratnost investice v době 1-5 dní. Například 125% za jeden den, což je včetně investice, takže pokud investujete $100, měli by jste za den dostat $125. Zdá se vám to přehnané, tak to je dobře, protože to je opravdu přehnané. Tyto short-termy se obecně považují za nejvíce nebezpečné a rizikové a to hned z několika důvodů.
  1. Kvůli obrovskému zhodnocování investice a případnému vyplácení se takový program zhroutí v řádu několika dnů. Jen výjimečně takové programy vydrží déle jak měsíc, nebo 2
  2. Admini velkých a úspěšných, mateřských programů HYIPů ", provozují vedle tohoto mateřského HYIPu ještě spoustu sesterských short-term hyipů, které mají jediný účel a to sehnat finance na mateřský HYIP. Takže tyto sesterské short-termy nikdy nevyplácí.
  3. Pokud přesto najdete short-term který vyplácí, tak vás nevyplatí pokud jste velký investor (u short-termů jste velký už při $1 000) a také pokud jste tzv. hit and runner. Hit and runner znamená že vložíte a hned jakmile se vám peníze zhodnotí tak je vyberete a utečete, takže musíte část reinvestovat aby jste v očích admina nebyli hit and runneři, což je zase o něco riskantnější.
I přes tyto zjevné negativa jsou short-termy moje druhé nejoblíbenější HYIPy. Jsou totiž období jako teď, kdy mám nějaké finance na účtě a nevím kam s nimi. Tak občas risknu short-term.
Samozřejmě že pokud se rozhodnu do short-termu jít, tak jedině na doporučení nějakého známého investora, nikdy si short-term nevybírám sám, jelikož 99,9% z nich vás okrade.
U short-termů mám úspěšnost cca 60-70% . Je to spíš taková adrenalinová hra :)
já osobně short-termy nezveřejňuji na mém portfoliu, jelikož jsou velice rizikové a já bych nerad někoho dostal do situace kdy přijde o peníze. Proto si je nechávám jen pro sebe.

Za zmínku ještě stojí, že tyto HYIPy mají na titulní stránce až neuvěřitelné procentuelní zhodnocení, jako např. 1 700% za 30 dní atd. Jenže zhodnocení je nakonec o dost menší. Jaké procenta dostanete si musíte na stránce dohledat v podmínkách, nebo spočítat na jejich kalkulačce a nebo to zjistíte až při zadávání objednávky. Pokud si jen zjišťujete cenu tak objednávku samozřejmě uzavřít nemusíte. Stačí si jen udělat účet a zvolit si z nabídky program a tam by jste měli vidět to opravdové zhodnocení.
Například já jsem nyní v jednom short-termu který slibuje 260% za 5 dní, ale ve skutečnosti je to 140%. Proč to tyhle short-termy mají takhle to nevím, zřejmě aby uchvátili nějaké naivní lidi.

Mid-Term (středně dlouhé):

Tyto programy slibují 3-5%(někdy i více) denně po dobu méně než 100 dní. Já osobně vám k těmto programům moc nepovím, protože se jim snažím vyhnout jak jen to je možné. Vlastně v minulém roce jsem přišel o pár investic a všechny tyto prohry byly z mid-term programů, takže já mid-term programy v žádném případě nedoporučuji. 
Admini těchto mid-termů asi vidí výhodu v tom, že mohou vybírat peníze od lidí co jim naletí delší dobu než u short-termů. Pokud short-term nevyplácí tak se to hned rozkřikne a také všechny monitory jim dají status neplatí. U mid-termů může admin se špatným úmyslem vybírat déle, než si lidi všimnou že nevyplácí.

Takže ještě jednou ruce pryč od těchto mid-term HYIPů. 
Přesto pokud někdo z vás má jiný názor, tak se o něj s námi prosím podělte. 

Long-Term (dlouhé): 

Long termy jsou bezkonkurenčně nejbezpečnější programy ze všech a to není jen můj názor.
Pro mě jsou tyto dlouhodobé programy číslo 1 a vlastně jakýkoliv HYIP sdílím na mém blogu, tak je long-term, proto doporučuji se držet jen těchto HYIPů.
Za long termy se považují programy které slibují 1-3% (někdy i méně) po dobu 100 a více dní. Některé vám platí i méně než 100 dní, ale hlavní je to denní procentulení zhodnocení.
Jak jsem se již zmiňoval výše, tak někteří admini HYIPů provozují mateřský HYIP ke kterému se hrdě hlásí svým jménem a vedle toho provozuje anonymně sesterské short-termy které ten mateřský živý. Takový mateřský HYIP je vždy nějaký Long-Term, proto pokud znáte nějakého kvalitního admina který má dobrou reputaci, tak pokaždé co vydá nový long-term, tak vám tento long-term HYIP téměř zaručeně vydělá nějaký ten dolar.
Já pár adminů znám (ne osobně, ale jen přes email/skype komunikaci) a třeba momentálně vím že se připravuje pár kvalitních long-term HYIPů, které mají každou chvilku vyjít. Přesné datum bohužel netuším, ale jakmile vyjdou tak je sem hned postnu.
Rád bych ještě připomněl že pokud narazíte na nějaký long.-term, tak to neznamená že vám zaručeně vydělá. Jak už to tak bývá ve světě HYIPů, tak i long-termy jsou z 99% SCAM/podvody, jejichž admini jen čekají až se nahromadí dostatek peněz, aby mohli takový HYIP schodit a všechny okrást .

Proto musím opět připomenout, stanovte si jasná pravidla a těmi se VŽDY řiďte. 
Moje pravidla najdeš ZDE
 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Do komentářu je zakázáno dávat jakýkoliv odkaz/URL adresu. Každý takový odkaz chápu jako spam a hned ho mažu.