pondělí 13. května 2013

Uinvest

Před nějakou dobou jsem slíbil že napíšu pár slov k Uinvestu. Jelikož se mi čim dál tim víc hromadí emailové dotazy na Uinvest, tak jsem tady s mým názorem.
Hned na začátek chci říct že určitě nejde o legitimní firmu jak se mnozí z vás domnívají, je to jen trochu více propracovaný HYIP, ale je to stále jen HYIP.
Ano v posledních dnech vydal uinvest prohlášení že odtajní důležité informace o projektech a
tím se stane víc transparentní. Nicméně i když se u jednotlivých projektů objevily kolonky agent a business owner, tak v nich stále nic není jen coming soon.
Někteří z vás by mohli namítat, že vám přeci uinvest pošle certifikát o zakoupeném podílu. No ano ale takový certifikát vám může vytisknout kdokoliv na cokoliv, takže pro mě má certifikát od uinvestu hodnotu 0!

Proč tvrdím že jde o HYIP a ne o legitimní investiční podnik?
Za prvé uinvest začal v roce 2010 svojí reklamní kampaň na HYIP monitorech a tím dal hned ze začátku najevo o co opravdu jde. 
Za druhé, někteří investoři se zajímali o konkrétní podniky natolik že si zjistili majitele. Například u benzínových pump jejichž podíly uinvest nabízel si tito investoři dohledali benzínové pumpy na Ukrajině podle fotografie a kontaktovali majitele. Ten řekl že rozestavěné benzínové pumpy jsou na prodej, ale že o žádných investicí do nich nepřemýšlí a o žádném uinvestu nic neví. Uinvest na to reagoval jen strohým vysvětlením, že použité fotografie jsou jen ilustrační a že se jedná o jiné benzínové pumpy. Což mi přijde dost zcestné pokud se jedná o legitimní společnost, tak sehnat opravdovou fotografii onoho projektu by mělo být součástí dohody mezi uinvestem a podnikem, vzhledem k tomu že budou podíly firmy nabízené na internetu.
Na druhou stranu se na jednom diskusním fóru objevil člověk který psal že si ověřoval jeden z novějších projektů a že tam o uinvestu věděli.
Za třetí uinvest v nedávné době vydal prohlášení že nejsou možné investice lidí žijících v USA. Do nedávna uinvest tvrdil že má certifikát a mohou legálně přijímat investice od US investorů.
Jenže certifikát z ničeho nic nemají a kancelář v Beverly Hills kterou se pyšnili z ničeho nic zavřeli a webové stránky oné kanceláře v US jsou také pryč. Oprava: kancelář v USA nezavřeli omlouvám se za desinformaci. Kancelář stále je, ale zatím k ničemu.
Ze začátku jsem si myslel že je to dobrá zpráva protože v USA crowdfunding jako takový ještě legální není (projednává se), ale pak mi došlo, že si na uinvest US vláda asi chce trochu posvítit.
Začal jsem se o tom tedy bavit se známým investorem který se celkem vyzná v zákonech co se HYIPů a investovaní jako takového týče a ten mi řekl, že uinvest operuje nelegálně nejen v US, protože nemá onen certifikát a registraci, která by jim umožnil legálně přijímat investice, ale že tyto registrace by museli mít i pro Británii, Německo, Austrálii, Čínu, .. dokonce i u nich doma na Ukrajině.. Jenže uinvest nic takového nemá, tedy alespoň žádnou takvou registraci ani certifikát nikdy nikomu nepředložili a to ani na nedávno konané konferenci.

Takže sečteno podtrženo uinvets je klasické ponzi, nebo HYIP který vyrostl do úctyhodných rozměrů, což ale pro něj může znamenat problém, jelikož si ho mohou začít všímat vlády jednotlivých zemí ve kterých operuje.
Někdo by mohl namítnout, že třeba banersbroker má mnohem více členů a investovaných peněz a stále si jich žádná vláda nevšímá. Ano ale já osobně chci mít alespoň trochu dobrý pocit když někam investuji svoje peníze a to bohužel u investu už nemám. 
Uinvest dříve nebo později může zmizet i se všemi penězi, nebo se může stát předmětem nějakého soudního sporu, atd., ale také tady může ještě nějakou dobu být, několik měsíců, klidně i let.

Každopádně já už sem se s uinvestem rozloučil nadobro a svoje peníze investuji do jiných programů.

PS: Jelikož se mi hormadí emailové dotazy na různé hyip, co si myslím o tom či tamtom hyipu a jestli investovat nebo ne a jaký hyip bych momentálně doporučil, tak jsem se rozhodnul, že ve svém portfoliu začnu uvádět i HYIPy které neřadím do toplistu (momentláně je popisuji na FaceBooku) a nově začnu také uvádět short-termy u kterých budu psát vždy upozornění a hlavně datum kdy jsem investoval a kdy bych investici už nedoporučil.
Zaroveň vás všechny poprosím aby jste se s dotazy na mě obraceli klidně tady na blogu, at si jednotlivé odpovědi mohou přečíst i ostatní.

5 komentářů:

  1. Tak to jo, ja jsem na Uinvestu uz dlouho a vydelal vic nez ty na ostatnich programech dohromady :D, ale tech 500$ co si tam schopny invstovat by se tam stejne ztratilo jako jehla v kupce sena... Nevim jak se hyipa muzes zivit, ja ti to neverim...

    OdpovědětVymazat
  2. Čau anonyme, já ti věřím a přeju výdělky z uinvestu.. každopádně já tyhle hyipy hraju jednim stylem.. vložit vybrat a jít pryč.. už sem víckrát utekl z hyipu brzo, třeba i z prifitabelsunrise sem odešel moc brzo.. ale tohle je moje taktika.. rozložit investice na cca 10 hyipů a vše vybírat, nic nereinvestovat.. . nicméně v uinvestu jsem reinvestoval, protože jsou dlouho věřil, že jsou legiotimní firma. dnes už vím že ne.

    BTW: kdy a kde jsem tvrdil že mně hyipy živí??? přečti si moje pravdila a zásady a tam se dočteš že nedoporučuju spoléhat na hyipy jako na hlavní zdroj příjmu.
    Můj hlavní zdroj příjmu jsou eshopy a prodej hmotnýho zboží (jaký neřeknu, protže nechci svoje eshopy spojovat s touhle mojí aktivitou okolo hyipů), potom cpa marketing, na jhož reklamu si právě vydělávám hyipy a něco malinko mám z ptc stránek kde mám spoustu referralů, ale vydělává mi dost málo.. každopádně na reklamy to stačí. ted se nově zajímám o CRYPTO měny jako je bitcoin a litecoin, takže jsem použil značnou část svejch hyip peněz na nákup počítače na těžení těchhle měn.. no proč to tady píšu, páč se nespoléhám na hyipy jako na stálý zdroj peněz a nikomu to rozhodně nedoporučuju. samozřejmě že to může bejt extremně ziskový, ale taky ne a spoléhat se na to nedá..
    A konečně já řikám že se v uinvestu můžu plést a že ještě nějakou dobu vydrží, ale v případě že ne tak doufám že si ty svoje výdělky vybíráš a nereinvestuješ, aby si pak nekoukal až zmizej ;)

    OdpovědětVymazat
  3. je videt, ze nevis o cem mluvis. uz jen to oznaceni HYIP neznamena nic spatneho, jak sam vis, znamena to "high yield investment program", coz znaci jen to, ze je tam vyssi vynosnost, a to neznamena, ze je to nelegitimni
    "Proč tvrdím že jde o HYIP a ne o legitimní investiční podnik?"

    dale pises ze vis ze je to nelegitimni firma. Uprimne receno nevis nic, jen se to domnivas podle par let starych informaci (viz. nekolik let stara zalezitost s benzinovymi pumpampi) ktere jsi se docetl nekde na nejakem jinem blogu, jako je tvuj.

    Jestli tam vydelavat nechces, tak je to tvoje vec. Ale nepis nekde, ze vis ze je to nelegitimni, kdyz to nevis, ale jen se domnivas podle toho co jsi se docetl na nejakym jinym foru/blogu jinyho chytraka.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobře tak jde o ponzi.. každopádně když píšeš že nevím nic, tak mi prosimtě ukaž jednu jedinou firmu na světě která je legitimní a může nosit označení HYIP, co??

    Dále proč nejsou legitimní, protože způsob investování jako je crowdfunding a vůbec má určitý zásady, jako jsou určité licence atd.. a například v usa vůbec crowdfunding není zatím legální. projednává se to už nějakou dobu ale legální to prostě zatim neni, to je taky důvod proč se uinvest stahuje z usa. A i kdyby byl crowdfunding legální, tak v usa platí zákon o cenných papírech z roku 1933 a tzv. Dodd-Frank zákon a každý US stát má svůj vlastní zákon o cenných papírech.
    Podle těchto zákonů nikdo nemůže žádat, nabízet, prodávat cenné papíry na veřejnosti, aniž by byl držitelem licence a registrace těchto cenných papírů.
    ukrajina má pdobný set zákonů z roku 2009 a jak píšu v článku vejš, tak i ostatní země mají takovýhle regule. No a jelikož se uinvest neobtěžuje nikdy s nikym podobný licence a registrace řešit, tak bych se logicky mohl domnívat že nejsou legitimní ne?? Ten cár papíru co ti uinvest pošle ten certifikát má tak hodnotu toaletního papíru a stejný využití.
    Informace co sem píšu, sem píšu hlavně proto abych upozornil lidi na realitu kolem hyipů.. Bohužel hyip admini , nebo teda ponzi admini sou čim dál tim víc šikovný a dokážou lidi oblbnout tak že si myslí že investují do opravdové firmy, stejně jako uinvest oblbnul tebe (mě zpočátku takyú). Lidi pak maj falešnej pocit, že můžou reinvestovat klidně několik let aniž by něco riskovali, protože firma je legit.. jenže ona pak najednou zmizí a tihle důvěřivci přijdou o peníze.. Jako znova opakuju uinvets tu může bejt ještě hodně dlouho, vzhledem k tomu že proběhla ta jejich úžasná konference, tak možná ano, na druhou stranu účast cca 30 investorů je dost bída a taky bych si teda dal pozor na ty miliony investorů co uinvest tvrdí že má.. řekl bych že je to o dost mín vzhledem k účasti na konferenci.

    No a na závěr když se teda domníváš že uinvest je legit, tak se zkus zamyslet nad tim, proč žádná jiná velká firma na světě ještě nezačala brát investice od malejch investorů jako to dělá uinvets? Firmy jako mc donald, nebo cocacola chtěj expandovat neustále a pokud by byla možnost expandovat díky malejm investorům, tak by to dávno dělali, ale oni ne, oni radši prodávaj akcie regulernim způsobem na burze a s regulerní procentuelní návratností. A nejd ejen o tyhle giganty ale o další statisíce firem na světě, proč nedělaj to co uinvest?? Já ti odpovím, protože nikdo ani ta nejvíc rozjetá firma ti nedá 100% + vklad za 6-10 měsíců, to je do nebe bijící blbost, prostě žádná firma na světě nemá takovýhle zisky no.. jen hyipy a o pnzi schémata, nebo poramidový hry, vyber si jakej název chceš.. a otevři oči a jeden z nich přiřad uinvestu.
    BTW: možná sis nevšimnul, ale já taky kromě získávání referralů dávám lidem informace který jim můžou pomoct se vě světě hyipů udržet a množná i vydělat.. nevim proč si myslíš že mám nějakej zájem bezdůvodně hanit uinvest? já vim že lidi s nim furt vydělávaj a jen píšu proč jámuž ne! at si z toho vezme každej svoje ponaučení a rozhodne se jak s tim naloží.. co nejvíc se snažim tady lidi upozornovat na to aby nebrali moje rady a články jako 100% návod k tomu co maj dělat, ale aby se takhle naučili myslet, protože v hyipech to jinak nejde. musíš bekt nedůvěřivej, jinak přijdeš o peníze..

    OdpovědětVymazat
  5. ještě jendo BTW: o benzínovejch pumpách sem se dočetl na MMG v threadu uinvest někdy před rokem. řešej to tam jednotlivý investoří víš. sám si to můžeš najít v asi 500stránkvym threadu.. co?? nechce se ti?? top je přesně ono.. každej radši dělá chytrýho, ale informace si sám nesežene. neboj já si informace scháním a pak je sdílím.. takže pokud si jen dalši lenoch, tak můžeš občas zajít sem a najít spoustu informací na jedný hromadě ;)

    OdpovědětVymazat

Do komentářu je zakázáno dávat jakýkoliv odkaz/URL adresu. Každý takový odkaz chápu jako spam a hned ho mažu.